My Blog

KODAK EASYSHARE M1093 İNCELEMESİ

Canon DSL kullanan birisi olarak hafif ve taşıması kolay bir kompakt fotoğraf makinesi ihtiyacı duyuyordum ve Kodak M1093 IS de karar kıldım.

Öncelikle gayet ufak ve hafif bir ürün. SD kart desteği dahili mikrofon ve hoparlörü bulunmakta. LCD ekranı gayet tatmin edici bir büyüklüğe sahip. Türkçe menü kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. ISO değerinin yüksekliği ise gece çekimlerinde gayet iyi işler başarılı sonuçlar elde ediyor. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde çektiğiniz fotoğraflarda insan yüzleri oldukça net.

Ürün 10 megapiksel bir kompakt dijital kameradan beklenenden daha iyisini verebiliyor. Fiyat performans açısından benzerlerinin oldukça önünde bir ürün. Üründe dijital zoom bulunmuyor. Optik zoom ise zayıf. Bu fiyata bu kadar 🙂

Özellikle 720p formatında HD video çekimi ile gayet güzel performans sergiliyor. Video çekimleri sırasında en ufak titreşim görüntüye yansıdığı için tripod kullanılmasını şiddetle öneririm. Görüntünün netliği ile videosu gerçekten cezbedici.

Ürünün bataryası beklenenin altında bir performansı var. Çok çabuk bitiyor ve normal pil kullanmaması uzun seyahatlerde şarj sorununu ortaya çıkarıyor. Ancak herhangi bir bilgisayar ya da USB ucundan çok rahat ve kısa sürede şarj olabiliyor. Yine de ben bunlarla uğraşamam diyenler 2. bir bataryayı ek olarak satın almaları gerekmekte. Ürün adaptör ile de kullanılabiliyor.

adminKODAK EASYSHARE M1093 İNCELEMESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir