My Blog

Turkcell T20 ve Flash Player

Uzun zamandır Turkcell T20 kullanıcıları flash desktekli siteleri görüntüleyemediği için çok sıkıntı çekiyordu. Biz de blogumuzda alternatif çözüm olarak Puffin Web Browser ve SkyFire tarayıcılarını kullanmalarını öneriyorduk ki bu iki konu ile ilgili yazılarımızı blogumuzda yayınladık. Sitemizi takip eden bir okurumuz sağolsun araştırmış ve ARMv6 işlemciler için Adobe Flash Player’ı kullanmanın yolunu bulmuş. Bunu Turkcell T20 yazımızın yorumlarına eklemiş, ve teknostar isimli kendi blogunda da anlatmış. Biz de takipçimizin izni ile sizlerle şimdi Adobe Flash Player’ı nasıl yükleyebileceğinizi paylaşacağız.

Uzun süredir Android ile uğraşan arkadaşlarımız iyi bilir XDA developers isimli sitede geliştiriciler özelleştirilmiş ROM’lar üretiyorlar. Ve bu forumdaki arkadaşlarının deneme sonuçlarına göre Android 2.2 ve üzeri Android’lerde ve de ARMv6 işlemcilerde Adobe Flash Player 10.1′i çalıştırabilmişler. Aslında Adobe kendi sitesinde Adobe Flash Player’in çalışabilmesi için minumum ARMv7 işlemci gereksinimi belirtiyorlar.  Malum bizim Turkcell T20 cihazımız da ARMv6 600 Mhz işlemci mevcut, fakat XDA developer’daki yorum ve teknostar bloundaki yorumlardan sonra biz de denedik ve gerçekten Adobe Flash Player 10.1′in çalıştığını gördük :) Ama malesef gerçekten Adobe Flash Player 10.3 çalışmıyor zira ARMv7 işlemcisine ihtiyaç duyuyoruz 10.3 için.

Gelelim şimdi nasıl yükleyebileceğinize :)

İndirme Adresihttp://www.multiupload.com/N37JDPW5H6

Bu adresten ARMv6 işlemciler için olan Adobe Flash Player 10.1′i indirebilirsiniz.

İndirip yükledikten sonra artık Adobe Flash Player 10.1 yüklenmiş olacak T20′nizde. Eğer problem yaşarsanız cihazı bir kez de yeniden başlatabilirsiniz.

Yükledikten sonra http://www.whatismyflashplayerversion.com/ adresine girip flash player versiyonunuzu görebilirsiniz :

Ardından Flash ile yapılmış olan http://www.haberturk.com adresine girecek olursanız, flash destekli web sitelerini de açabildiğini göreceksiniz.

Bir çok Turkcell T20 kullanıcısnın ortak sorunu olan Flash Player sorununu böylece aşmış oluyoruz.

Sağlıcakla Kalın…

 

ALINTIDIR : http://androidturkey.net/2011/08/25/turkcell-t20-icin-adobe-flash-player-yukleme/

adminTurkcell T20 ve Flash Player

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir